Xerrades fotogràfiques del desè aniversari

SANT JUST DESVERN, 4 DE MARÇ DE 2021

Els grans fotògrafs què fan, perquè ho fan, què els motiva, com ho fan…?

Les respostes les tindrem en el cicle que l’Agrupació Fotogràfica Sant Just ha organitzat pels propers mesos, al que ha convidat a fotògrafs de prestigi i que ha anomenat Xerrades Fotogràfiques X Aniversari.

Aquestes xerrades fotogràfiques s’emmarquen en els actes per celebrar el 10è aniversari de l’entitat creada el 2011. Davant la impossibilitat d’organitzar actes presencials, l’AF Sant Just ha optat en aquesta ocasió per les sessions on-line.

Les connexions es faran totes en dilluns, de 19 a 21 hores, que és el dia i la hora de la setmana en què l’Agrupació fa les seves trobades.

Tots els socis de l’entitat rebran el link per connectar-se a cada xerrada. Les persones no sòcies que tinguin interès a assistir a les xerrades han de dirigir-se al correu de l’entitat per obtenir la connexió: info@afsantjust.com

El cicle començarà el 22 de març amb el fotògraf, comunicador i escriptor TINO SORIANO. És posseïdor de nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, ha estat premiat per la Unesco en diverses ocasions i també va ser recipient del prestigiós Lente de Plata Mexicano. Tino Soriano posseeix a més cinc guardons Fotopress, Fotògraf Espanyol de l’Any Fujifilm 1995, NikonPro-2002, Canon-Europa, la distinció humanista “The Essence of Humanity” de Nova Zelanda i el trofeu fotoperiodístic més prestigiós del món, el World Press Photo-1999 en la categoria Art.


22 de març TINO SORIANO

29 de març  JESÚS MANUEL GARCIA FLORES

19 d’abril  DAVID SALCEDO

26 d’abril  FEDE GARRIDO

03 de maig  MARIO CEA

10 de maig  JAVIER ALONSO TORRE


22 de març TINO SORIANO

El cicle començarà el 22 de març amb el fotògraf, comunicador i escriptor TINO SORIANO. És posseïdor de nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, ha estat premiat per la Unesco en diverses ocasions i també va ser recipient del prestigiós Lente de Plata Mexicano. Tino Soriano posseeix a més cinc guardons Fotopress, Fotògraf Espanyol de l’Any Fujifilm 1995, NikonPro-2002, Canon-Europa, la distinció humanista “The Essence of Humanity” de Nova Zelanda i el trofeu fotoperiodístic més prestigiós del món, el World Press Photo-1999 en la categoria Art.

https://www.tinosoriano.com/es/portada


29 de març  JESÚS MANUEL GARCIA FLORES

Des de fa diversos anys, Jesús viatja per tot el món buscant imatges úniques, capturades al lloc i al moment adequats. Aquesta obsessió per la qualitat de les seves imatges ha estat premiada amb nombrosos premis nacionals i internacionals, com ara: “National Geographic”, medalla d’or al Supercircuit de Trierenberg o, més recentment, guanyador absolut dels “Premis Epson International Pano” i nomenat fotògraf de l’any del 2017. Jesús alterna els seus viatges amb la seva faceta d’instructor, coordinant tallers i conferències a tot Espanya. En aquests tallers, Jesús mostra les seves innovadores tècniques per al desenvolupament i el processament d’imatges aplicades a la teoria del color.

https://www.jesusmgarcia.es/


19 d’abril  DAVID SALCEDO

Es va iniciar i va professionalitzar en el món de la fotografia en el IEFC, però va ser al carrer on es va formar i va acabar d’aprendre el que no s’ensenya a les escoles. Els seus treballs, que abasten un ampli espectre de les propostes del mitjà fotogràfic, però clarament es veuen dos eixos que els vertebren. El primer és una delicada mirada documental, posseïdora tant d’una fina ironia com d’un silenciós misteri. I el segon és la seva obsessió per treballar amb el que li és proper, ja sigui perquè necessita parlar de les coses que coneix o bé com una metàfora de l’existència. Aquesta manera d’entendre el seu racó de món l’ha portat a exposar per tot el territori nacional, part de l’europeu i de l’americà. També li ha permès guanyar nombrosos premis i beques on destaquen el Nou Talent Fnac 2015, el premi Projecta 2016 de el Centre Andalús de Fotografia o ser finalista dels Street photography awards de Lensculture. Des del 2014 ha publicat, i autoeditat tres llibres. Actualment està representat per l’agència londinenca Millennium Images, la galeria Alalimón de Barcelona i la galeria SaishoArt de Madrid.

https://www.salcedofoto.com/


26 d’abril  FEDE GARRIDO

Amb una sòlida formació fotogràfica al costat de grans mestres, Fede Garrido ha assolit els més alts reconeixements de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, la Confederació Espanyola de Fotografia i la Federació Catalana de Fotografia. Ha participat com a jurat a nombrosos concursos fotogràfics nacionals i internacionals, ha realitzat desenes d’exposicions i  durant 25 anys ha impartit, i actualment continua impartint, classes de fotografia bàsica, superior i tècniques de Photoshop i Capture NX. També cal destacar la seva activitat com a formador, amb els tallers de Nindas, Projecte Personal, Fede es Despulla, Què és la Creativitat i introducció a la fotografia contemplativa. És membre de deu organitzacions i associacions fotogràfiques i President de l’Agrupació Fotogràfica Tallers D’Arts i Oficis de Berga, Vicepresident i Congrés de Jurats de la Federació Catalana de Fotografia i Vocal de Jurados de la Confederación Española de Fotografía

https://www.fededigital.com/03 de maig  MARIO CEA

Fotògraf professional de naturalesa especialitzat en fauna salvatge i en tècniques especials i creatives. Amb més de 25 anys d’experiència, les seves obres fotogràfiques han estat guardonades més de 80 vegades en diferents certàmens internacionals sobre aquesta temàtica entre els quals destaquen Wildlife Photographer of the Year, GDT, Asférico, Bird Photographer Of The Year, OASIS Photo Contest, Nature ‘s best Photography, AMBID, Memorial Maria Luisa, Montphoto, etc. Moltes de les seves imatges han estat publicades en diferents mitjans tant nacionals com internacionals com National Geographic, Planet Earth, Handbook of the birds of the world, Nature ‘s Best Photography, El Pais, SuperFoto, etc. Formador fotogràfic des de fa més de 10 anys, en l’actualitat col·labora amb Canon Espanya com Cànon Pro Màster i és ambaixador de Foto Tècnica Import i Godox.

https://www.mariocea.net/

10 de maig  JAVIER ALONSO TORRE

La passió per la natura i la fotografia sempre han estat presents en la vida de Javier Alonso, i el seu aprenentatge ha estat constant, veient fotos, llegint llibres i, sobretot, jugant amb la càmera. Influències, moltes, des d’autors de la zona que van mostrar la bellesa que es podia transmetre del nostre entorn immediat (Isabel Deu, Asier Castro, Rosa Basurto), fins a grans fotògrafs de talla internacional (Galen Rowell, José B. Ruiz, Mark Adamus). Des de 2011 edita i coordina la revista LNH, http://issuu.com/yfaerin/docs. Projecte personal on es pretén donar a conèixer la fotografia de natura, així com les inquietuds dels seus autors i els valors que els motiven. Dins d’AEFONA (Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura) juntament Marián Saenz-Diez, coordina l’edició digital de la seva revista, IRIS Agenda LNH, http://www.aefona.org/publicaciones/agenda_lnh Membre fundador de North PhotoTours http://northphototours.com/, des de 2011 donen tallers i xerrades sobre fotografia de paisatge, composició, ús de filtres, etc.

https://javieralonsotorre.com/

Scroll Up